THE BEST SIDE OF IZMIR LAPAROSKOPIK CERRAHI DOç. DR. EMRAH BEYAN TORBALı RESIMLERI

The best Side of izmir laparoskopik cerrahi doç. dr. emrah beyan torbalı resimleri

The best Side of izmir laparoskopik cerrahi doç. dr. emrah beyan torbalı resimleri

Blog Article

Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek konularında uzman doktor kadromuz ve ekibimizle yanınızdayız

Gebeliği kanıtlamak için, rahimde bir gebelik kesesinin varlığını tespit etmek amacıyla ultrason muayenesi yapılır.

Normal şartlarda, bireyler genellikle ilk aşamada dış gebeliğin belirtilerini fark etmeyebilirler. Bazı ektopik gebelik vakalarında, kadınlar adet görmeme, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi hamileliğin erken belirtilerine veya semptomlarına sahip olabilirler.

Metotreksat maddesi enjeksiyon yardımı ile verilir ve gebelik dokusundaki büyümeyi engelleyerek durdurur ve ardından düşük oluşmasını sağlayarak gebelik sonlanır.

En doğrusu; bir daha adet gecikmesi yaşadığında Helloç vakit kaybetmeden HCG değerlerine baktırıp, iki günde bir sağlıklı bir şekilde yükselip yükselmediğini takip etmek ve ultrasonla görülebilecek aşamaya gelince de rahim içine yerleştiğini teyit etmek.

Ancak doktor bireyi sadece pelvik muayene ederek dış gebeliği teşhis edemez. Dış gebelik teşhisinin konması için kan testlerine ve ultrasona ihtiyaç vardır.

Bu kan testi, bir ultrason testi gardenımıyla dış gebelik doğrulanana veya dışlanana kadar birkaç günde bir tekrar edilebilir. Bu durum genellikle gebe kaldıktan beş ila altı hafta sonrasında gerçekleşir.

Erken tanıya olanak sağlayan vajinal ultrasonografinin ve Beta HCG testi kullanımıyla, tanı daha kolay konabilir.

Sperm ile yumurta hücresinin birleşmesiyle döllenmiş olan zigotun rahim içinde bir yere değil de dışına yerleşmesi dış gebelik olarak tanımlanır. Birkaç mm'lik olan kanallardan oluşan tüplere, embriyo yerleştiği zaman tüpler gerilir ve devamında yırtılarak şiddetli kanamaya neden olur ve anne adayı ölüm riski ile dış gebelik görüntüleri burun buruna gelir.

Oluşan kanamanın bir an önce kontrol altına alınması gerekmekte olup, hasar gören fallop tüplerinin ise ya hepsi ya da bir kısmı ameliyat ile alınmak zorunda kalınır. Yapılan cerrahi girişimler açık ya da kapalı tekniklerle gerçekleşebilir.

Dış gebelikte ilk başta herhangi bir belirti fark etmeyebilirsiniz. Bununla birlikte, dış gebeliği olan bazı kadınlarda, adet gecikmesi, meme hassasiyeti ve mide bulantısı gibi olağan erken gebelik belirtileri veya semptomları vardır.

Gebelik esnasında bulaştığında, bebeğin gelişimini bozan ve sakatlığa neden olabilecek bazı enfeksiyonlar vardır. Bunlar bazı kan testleri yapılarak araştırılır. Bu hastalıklara karşı bağışıklığı olmayan kadınlara gebelik öncesi aşı uygulanır. Geç ve güç gebe kalan hastalara gebeliği kolaylaştıracak ve yumurtlama zamanını belirleyecek önerilerde bulunulur.

Baş dönmesi, zayıflık veya baygınlık hissi de dış gebelik belirtisi olabilir. Eğer idrar yaparken veya bağırsak hareketlerinde ağrı veya rahatsızlık yaşayabilir.

Anne adaylarında dış gebelik oranlarına bakıldığında normal yollar ile gebelik oluşumunun söz konusu olduğu kadınlarda dış gebelik oranı one hundred kadında one veya two yani %one-two oranındadır. Ancak tüp bebek tedavisi sonrasında anne adayında dış gebelik görünme oranı ise bu oran yükselerek %two veya %five oranındadır. Bu yüzden tüp bebek tedavisi sürecine başlamak isteyen ya da tüp bebek tedavi sürecinde olan birçAlright çiftin en çAlright merak ettiği sorulardan biri de tüp bebek tedavisinden sonra dış gebelik neden olur sorusudur.

Report this page